Voor 14:00u besteld, morgen in huis
's Werelds beste Aloë Vera

Earth Day: wij denken groen!

Earth Day: wij denken groen!

Earth Day is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat wordt gevierd op 22 april. Op deze dag staan wij met z’n allen even stil bij milieuproblemen. Er worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd om te laten zien dat de bescherming van het milieu en de aarde van groot belang is.

De eerste Earth Day werd in 1970 in de Verenigde Staten gevierd door ruim 22 miljoen mensen. Op die dag hebben de Amerikanen duidelijk gemaakt dat ze ernstig bezorgd zijn over de verslechtering van ons milieu en de verspilling van producten. Ook in Nederland zijn steeds meer mensen zich hiervan bewust. Inmiddels is Earth Day uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks terugkeert in meer dan 192 landen.

Groen en duurzaam beleid

In 2006 begon Aruba Aloe de Aloë Vera teelt zo veel mogelijk uit te voeren op een ecologisch verantwoorde manier. Op een ecologisch verantwoorde manier werken betekent dat je altijd het milieu in beschouwing houdt en de natuur (organismen en hun omgeving) zo min mogelijk verstoort. Wij zijn trots dat wij ecologisch verantwoord te werk gaan. Ook testen wij niet op dieren.

Daarnaast hecht Aruba Aloe veel waarde aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij streven er naar om in onze werkwijze, het productieproces en in onze producten de welzijn van planten, dieren en mensen voorop te stellen.


Eco-friendly verpakkingen

In 2011 hebben wij de verpakkingen van onze Aruba Aloe lijn aangepast en sindsdien zijn onze flessen eco-friendly en gemaakt van 100% post-consumer* gerecycelde plastic flessen. Daarnaast hebben wij in 2013 de handen ineen geslagen met Distant Village, een bedrijf die een revolutie wil ontketenen door het verstrekken van verpakkingen die maatschappelijk verantwoord en duurzaam zijn. Distant Village creëerde onze geschenkverpakkingen die zijn gemaakt van graspapier (wilde gras) en oude melkpakken uit de VS. 100% fair trade en 100% recyclebaar!

*Post-consumer: een materiaal of afgewerkt product dat door de consument is verbruikt en daarna wordt hergebruikt. 

Laat je reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden, voordat ze gepubliceerd worden.

Waar ben je naar opzoek?

Jouw winkelmandje