Buy more, save more! Krijg tot 30% korting op ALLES! | Gebruik codes: save20 - save25 - save30
Voor 14:00u besteld, morgen in huis
's Werelds beste Aloë Vera

Het Eiland van de Aloë’s

Het Eiland van de Aloë’s

Op Aruba werd de Aloë Vera plant geïntroduceerd rond 1840 en het eiland werd later dan ook ‘Het Eiland van Aloë’ genoemd. De Aloë’s op Aruba staan bekend als de geneeskrachtigste ter wereld. De plant ontwikkelt zich het beste in een zeer warm en droog klimaat. Het woestijnachtige klimaat op Aruba is dus ideaal en versterkt de natuurlijke genezingskwaliteiten van de Aloë plant. 

De plantages

Aruba Aloe Balm N.V. werd in 1890 opgericht door Cornelis Eman en is daarmee het oudste Aloë Vera bedrijf in de wereld en één van de eerste bedrijven die Aloë Vera huiPlantation Aruba Aloed- en haarverzorgingsproducten op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt. De kwaliteit van de Aloë’s op Aruba zijn al meer dan 150 jaar de beste in de wereld. De Aloë is hierdoor een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Aruba geworden. Dit is ook te zien in het Wapen van het eiland. De Aloë’s die vandaag de dag worden gebruikt zijn nog steeds afkomstig van de plantages die destijds door Cornelis Eman zijn opgezet. 

Werkwijze

De Aloë plantages bestaan uit in totaal 60 hectaren. De Aloe planten worden met grote zorg behandeld. Een paar dagen voordat de veldwerkers de bladeren van de plant met de hand gaan afsnijden, controleren ze of de bladeren van voldoende kwaliteit zijn. Alleen het beste en grootste blad zal gebruikt worden. Een plant wordt nooit meer dan één keer per jaar gesneden en dode of oude planten worden vervangen door nieuwe.


 

 

100% Aloë Vera gel

De bladeren van de plant worden al een paar uur na de oogst verwerkt. Op deze wijze worden de rijke en krachtige voedingstoffen behouden en gaat er niets van het heilzame effect van de plant verloren. Het gebruikte proces is uniek: de Aloë gel wordt koud verwerkt en er worden slechts kleine hoeveelheden stabilisatoren toegevoegd. Al de Aloë Vera huid- en haarverzorgingsproducten worden gemaakt met 100% zuivere Aloë Vera gel. Hierdoor zijn de Aruba Aloe producten van de hoogste kwaliteit.

 

Volledige productieproces

Vanwege de nabijheid van de plantages en de Aruba Aloë fabriek kan de Aloë Vera gel snel verwerkt worden. Alleen verse, niet-geconcentreerde en onbehandelde 100% pure Aloë Vera gel wordt toegevoegd aan de huid- en haarverzorgingsproducten. Aruba Aloe Balm N.V. is één van de weinige bedrijven in de wereld die het volledige productieproces beheert: van het oogsten van de plant op de eigen plantage tot en met het verpakken!

Wil je meer weten over het productieproces? Klik dan op onderstaande link voor een kort filmpje over het oogst en snijproces van Aloë Vera.

Laat je reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden, voordat ze gepubliceerd worden.

Waar ben je naar opzoek?

Jouw winkelmandje