Voor 14:00u besteld, morgen in huis
's Werelds beste Aloë Vera

Op wintersport, maar niet zonder UV-bescherming …

Op wintersport, maar niet zonder UV-bescherming …

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en het is tijd om alle nodige spullen weer uit de kast te halen om je voor te bereiden op de vakantie. Maar zodra de temperatuur begint te dalen en de zon al vroeg ondergaat, hebben wij de neiging om onze zonnebrandcrèmes ver weg te stoppen en deze pas weer in de zomer, als de zon weer dichter bij ons landje staat, tevoorschijn te halen.

Het is beter van niet! Bescherming tegen de zon is net zo belangrijk voor vakantiegangers die naar strandbestemmingen of landen dicht bij de evenaar vertrekken, als voor mensen die op wintersport gaan. 

 

 

 

 

Wintersport

 


Winter wordt vaak geassocieerd met vrieskou en kille wind, maar de meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ultraviolette straling (UV-straling) net zo schadelijk kan zijn in de bergen. Ja, je kunt zelfs verbranden als het koud winterweer is. De combinatie van hoogte en UV-stralen, die worden weerkaatst door de sneeuw, geven wintersporters een verhoogd risico op ernstige huidbeschadiging. Dat geldt zeker voor de kwetsbare huid van kinderen!

 

Verschillende soorten UV-stralen

Als het gaat om zonnebrandcrèmes hoor je vaak termen voorbijkomen als UVA en UVB. Maar wat betekenen ze precies?

 • UV: Dit zijn ultraviolette stralen van de zon die wij met het blote oog niet kunnen waarnemen.
 • UVA: Dit zijn stralen die diep de huid indringen en deze beschadigd. Deze stralen zijn verantwoordelijk voor een versnelde veroudering van de huid, rimpels en verhogen de kans op huidkanker.
 • UVB: Deze stralen tasten de huidoppervlakte aan en laten de huid verkleuren (bruining) en verbranden. Daarnaast verhogen deze stralen de kans op huidkanker.
 • UVC: Dit zijn stralen die niet door de ozonlaag gaan en waar wij (nog niet) mee van doen hebben.

  Zonnebrandcrèmes beschermen je huid standaard tegen UVB-stralen. Wij raden je aan je huid óók te beschermen tegen de gevaarlijke UVA-stralen. Op zonnebrandcrèmes word dit aangeduid met “Broad Spectrum’ (UVA en UVB bescherming).

  De betekenis van SPF op zonnebrandcrèmes

  SPF (Sun Protection Factor) is de factor van zonnebrandbescherming, maar hierover heerst soms wat onduidelijkheid.

  • Want, hoe lang kan je in de zon blijven zonder te verbranden?
  • Wanneer moet je jezelf opnieuw insmeren?
  • Wat voor type huid heb je?

  Hieronder een eenvoudige rekensommetje hoe je zelf kunt nagaan welke factor voor jou het beste is:


  Als je normaal gesproken binnen 10 minuten zal verbranden (zonder  zonnebescherming) en je gebruikt SPF 8, dan houdt dat in dat je na 8x10 minuten = 80 minuten begint te verbranden. Bij SPF 15 is dit 15x10= 150 minuten. Gebruik je SPF 30 dan is dit na 30x10 minuten = 300 minuten (5 uur). Wij raden je aan om elke 2 uur te smeren.

   

   

  Hoe kun je je het beste voorbereiden?

   

   
   
   
   

  Binnen ons assortiment Zonverzorging hebben wij diverse producten voor bescherming tegen de zon. Omdat wintersporters extra blootgesteld worden aan schadelijke zonnestralen adviseren wij om SPF 50 + Broad Spectrum te gebruiken. Deze bied je bescherming tegen zowel UVA als UVB straling. Verder bevat het product een mix van genezende pure Aloë Vera gel uit Aruba, voedende vitamine E, jojoba olie en kokosolie. Om je huid ook, nadat je in de zon bent geweest, te hydrateren kun je één van onze After Sun lotions gebruiken.  Vergeet niet om ook je lippen te beschermen!

  De dunne huid van de lippen is anders van structuur dan die elders in ons lichaam en dat maakt haar kwetsbaarder voor uitdrogen en vervellen. Hiervoor hebben wij een lipbalm met pure Aloë Vera gel en SPF15 voor extra bescherming.

  Als je tijdens de winterdagen dus vaak buiten bent, zorg dan dat je zonnebrandcrème gebruikt. Geniet van het winterseizoen, maar bescherm je huid ook in deze periode!

   

   

   

   

   

   

  Laat je reactie achter

  Let op, reacties moeten goedgekeurd worden, voordat ze gepubliceerd worden.

  Waar ben je naar opzoek?

  Jouw winkelmandje